Geplaats op

Zo Pak Jij Achterliggende Spiergroepen Aan

Door Red Hooftman

Het trainen van achterliggende spiergroepen is essentieel voor een evenwichtig, sterk en esthetisch lichaam. In een recente aflevering van de Sportpoeder podcast deelt Wesley Vissers, een gerenommeerde bodybuilder, die onlangs de Arnold Classic won, zijn inzichten en methoden voor het effectief aanpakken van deze spiergroepen. Hieronder vind je een samenvatting van Wesley’s advies, gericht op verschillende belangrijke spiergroepen.

Benen en Quads
Veel sporters beginnen hun fitnessreis met een focus op het bovenlichaam, waardoor de benen vaak verwaarloosd worden. Wesley benadrukt het belang van het evenredig trainen van alle spiergroepen vanaf het begin. Voor de quads raadt hij aan om volledige bewegingsuitslagen te gebruiken en indien nodig de mobiliteit te verbeteren. Ook stelt hij voor om squatschoenen te gebruiken voor een betere diepte en houding tijdens oefeningen.

Rugdikte
Een brede rug is iets waar velen naar streven, maar een dik gevulde rug is net zo belangrijk. Wesley deelt dat het gebruik van variaties met losse grips en het focussen op de contractie van de rugspieren essentieel is voor de ontwikkeling van een dikke rug.

Schouders (Delts)
Voor de ontwikkeling van de schouders legt Wesley de nadruk op het trainen van de zij- en achterkant van de deltaspieren, aangezien deze vaak achterblijven. Hij raadt aan om voldoende volume en frequentie te gebruiken voor deze delen van de schouder voor optimale groei.

Hamstrings
Hamstrings kunnen uitdagend zijn om te ontwikkelen. Wesley suggereert het gebruik van zowel isolatieoefeningen voor de onderkant van de hamstrings, zoals leg curls, als oefeningen die de heupen betrekken voor de bovenkant, zoals Romanian deadlifts, om alle delen van de hamstrings effectief te trainen.

Glutes
Voor de ontwikkeling van de bilspieren benadrukt Wesley het belang van het kiezen van oefeningen die zowel de rek als contractie van de glutes maximaliseren. Hij suggereert oefeningen zoals unilaterale leg presses en Bulgarian split squats, evenals het gebruik van machines zoals de Hip Thrust voor gerichte glute training.

Armen (Biceps en Triceps)
Voor armtraining stelt Wesley voor om de biceps en triceps op een manier te trainen die de volledige range of motion benut en tegelijkertijd de gewrichten beschermt. Hij geeft de voorkeur aan kabeloefeningen voor triceps om een optimale lijn en spanning te creëren, wat helpt bij het voorkomen van elleboogpijn.

Buikspieren
Tot slot, voor de buikspieren, adviseert Wesley deze op dezelfde wijze te trainen als andere spiergroepen, met focus op zware oefeningen, volledige bewegingsuitslagen en de juiste spanning door de hele beweging. Hij benadrukt het belang van het bewust aanspannen van de buikspieren om de ontwikkeling van een sterke kern te bevorderen.

Bekijk de hele podcast met Wesley Vissers over achterliggende spiergroepen:

GROEI MET SPORTPOEDER

Dé hoogste kortingen op jouw favoriete supplementenmerken
& schema’s voor elk doel!